Broder Khampa

Broder Khampa

Yrke: Monk (4)
Ålder: 23 år, 14/8 955
Ras: Människa
Kön: Man

Utseende:
Khampa har långt svart hår som är uppsatt i en knut med en röd tofs invirad. Han har bruna ögon och solbränd hy. Khampa är 6 fot lång och väger 176 pund. Han klär sig i en enkel grov munkkåpa
Personlighet
Broder Khampa är fåordig, men handlingskraftig. Han gör gott och begär lite eller inget i retur och ser rikedom och materiella ting mest som en belastning. Han föredrar att leva den Högstes sanning snarare än att förkunna den.
Tiden mellan äventyren tillbringar han enskilt i meditation eller med att utöva sina färdigheter i läkekonsten på behövande.
Bakgrund:
Khampa föddes i ett kargt land, norr om de stora bergsmassiven, som det elfte barnet av elva i en lantbrukarfamilj. När Khampa var i 4 års ålder förstördes gården av Imperiets soldater som invaderade landsändan. Alla i familjen dödades utom Khampa som lyckades gömma sig. Han hittas strax därefter av en eremit/munk som var på flykt undan invasionen för att rädda några värdefulla skrifter och reliker från förstörelse. De tog sin tillflykt upp i bergen där Khampa växte upp och utbildades av munken. Strax efter att Khampa fyllt 20 år så skickade den gamle munken oväntat ut honom tillsammans med en av skrifterna och relikerna för ett par dagars enskild meditation. När han återvände upptäckte han att Imperiesoldaterna funnit deras boplats, ödelagt den och dödat munken. Khampa insåg plötsligt att hans läromästare förutsett händelsen. Khampa börjar så sin vandring söderut över bergen för att leva längs den väg som han kommer att ägna resten av sitt liv.